Universiteit schrijft per ongeluk alle studenten uit

13-11-2013 12:38

Een Duitse universiteit heeft per ongeluk alle studenten en het voltallige onderwijzend personeel uitgeschreven. De Technische Universteit van Dresden stuurde zondag een e-mail naar alle 37.000 studenten waarin het volgende te lezen viel: “Je account wordt afgesloten in 12 dagen. Dit is omdat je niet langer ingeschreven staat als student.” 

Veel studenten schoten in de stress en beantwoordden de mail met een bewijs van inschrijving. Anderen vroegen zich af of ze hun collegegeld wel hadden betaald of waren bang dat ze hun laatste tentamens niet gehaald hadden. “Ik dacht dat ik iets fout had gedaan”, vertelt de 19-jarige studente Beatrix Agustin aan Spiegel Online.

Toen studenten op social media lieten weten dat ze uitgeschreven waren, kwamen ze erachter dat dit het geval was voor de gehele universiteit. De Wikipediapagina van de onderwijsinstelling was ook meteen aangepast. Daarop stond een studentenaantal van 0.

De school ontdekte de fout pas op maandag, maar deze werd snel weer rechtgezet. Volgens een woordvoerder van de universiteit was het een geval van menselijk falen in het gebruik van een softwareprogramma dat de gegevens van studenten en personeel verwerkt.

Anp