Bladen

‘Sanoma ontslaat donderdagochtend 400 medewerkers’

29-10-2013 06:54

Na de perfecte storm en het rouwen over de dood van Perfect Day zanger Lou Reed is er ook weer ander nieuws. Een ochtendgebed in tien linkjes.

Belgische ministers moeten telefoon inleveren.

Als je wordt afgeluisterd, moet je zorgen dat je geen telefoon bij je hebt als je iets ‘geheims’ wilt vertellen. De Belgische premier Di Rupo is een praktisch mensch. Hij vraagt zijn collega-ministers om hun smartphones in een ander vertrek te leggen als het kabinet gaat vergaderen.

Het nieuwe bedelen is big business

Vroeger moest je met een business-plan leuren bij haaïge venture capitalist. Tegenwoordig is een website genoeg om geld op te halen bij ideeële geldschieters. De zakenwereld staat voor een Big Bang. ‘Today’s crowdfunding services have already put pressure on traditional approaches to raising money for new ventures, an aspect of entrepreneurship long dominated by professional venture capitalists, angel investors, and corporate partners. The freedom to innovate unleashed by the JOBS Act may prove far more disruptive, perhaps challenging the wildly successful models of today’s donation-based services’.

Star Wars bloopers

Nog nooit vertoond: de 10 beste Star Wars bloopers die we nooit zagen zijn HIER verzameld.

George Clooney date met Wikileaks advocate

Zij is de meest gewilde vrijgezel en hij ook. En nu zijn ze samen gespot. Wikileaks advocate Amal Alamuddin en George Clooney.

 Rusland klacht nog vier ‘Greenpeace-hooligans’ aan

Rusland treedt hard op tegen milieuhooligans. Althans, zo zien de autoriteiten het zelf. Justitie in Rusland heeft nog eens vier opvarenden van het Greenpeace-ship Arctic Sunrise formeel in staat van beschuldiging gesteld wegens hooliganisme. Het gaat om drie Britten en een Nieuw-Zeelander. Maandag werden al vier andere opvarenden formeel aangeklaagd. Hooliganisme is volgens het Russisch een strafbaar feit waarop maximaal 7 jaar gevangenisstraf staat.

Zigeuners zijn honkvaste eerzame burgers

Dat is ongeveer wat een universitaur docent van de UvA betoogt in Trouw. Het anti-ziganisme begint racistische trekjes te krijgen. D’r zijn ook niet-criminele zigeuners die netjes in een huis wonen, ja. ‘Al in 1899 bleek bij een volkstelling in het Habsburgse Rijk dat 98 procent van hen sedentair leefde en dus helemaal niet reisde. Roma neerzetten als ‘nomaden’ met een ‘extreem andere leefwijze’, was vroeger en is nu vaak een excuus om hen als derderangs burgers te behandelen.’ Nee, deze hetze moet onmiddellijk stoppen: ‘Het ‘fatsoenlijk’ en ‘onfatsoenlijk’ antiziganisme zijn geen gescheiden fenomenen – ze liggen in elkaars verlengde. De Roma zijn de laatste minderheid in Europa die vaak ongestraft gediscrimineerd kan worden. Daarvan moeten we nu krachtig – en tegen de trend in – afstand doen om grotere escalaties te voorkomen.’

‘Sanoma ontslaat 400 medewerkers’

Alle verloven zijn ingetrokken bij Sanoma, de grote uitgever in Hoofddorp, meldden bronnen aan ThePostOnline. In het ministerie van bladen heerst code rood. Donderdag moet iedereen zich melden en dan zullen er ontslagbriefjes worden uitgedeeld. Naar alle waarschijnlijkheid krijgen 400 medewerkers een ontslagbrief in de hand gedrukt, meldt Adformatie.

Op Twitter lezen we dat men verzocht is aanwezig te zijn, “ook als we andere plannen hadden”.

Screen shot 2013-10-29 at 7.50.56 AM

De uitgever hangt in de touwen vanwege ernstige inkomstendroogte en te hoge kosten. Wij voorspellen een van de grootste ontslagen bij een uitgever aller tijden. We zullen geen grappen maken over dode bomen. Zonder bomen is er geen zuurstof, maar als de planten geen water meer krijgen sterven ze af…

Clarence Seedorf is een een held

En heeft gelijk als hij zich afvraagt waarom hij niet meer voor Oranje werd opgeroepen. De beste clubvoetballer voelt zich gekrengd. ‘Ze hebben iets van me afgenomen.’

Beyoncé springt van een toren.

Niet echt hè. Aan een touwtje in Auckland in Nieuw Zeeland.

Koppen hoeven niet te kloppen.

U schrok even. Zou ze dood zijn? U dacht: ik heb iets gemist. Dave Pell, de man van de mooiste nieuwsbrief ter wereld, begint zich te storen aan het domme gehijg op internet. Onder de kop staat vaak aangelengde of leugenachtige troep. Als er een keer iets fatsoenlijk staat, voelt hij zich bijna bedrogen.