Bladen

HP/De Tijd hoofdredacteur Daan Dijksman stapt op

10-10-2013 18:51

Daan Dijksman, de vers aangestelde hoofdredacteur van HP/De Tijd, stapt aan het einde van het jaar  alweer op, omdat hij ‘meer inhoudelijk betrokken wil zijn dan leiding wil geven’ bij het blad. Dat verklaart HP/De Tijd uitgever Hans van Brussel tegenover ThePostOnline

De 66-jarige Dijksman nam in augustus het hoofdredacteurroer definitief over bij het bijna 100 jaar oude weekblad na het vertrek van Boudewijn Geels. Geels en Dijksman voerden sinds 1 januari 2013 samen het hoofdredacteurschap, maar deze combinatie bleek ‘niet helemaal werkbaar’, zegt Van Brussel.

Uitgever Hans van Brussel laat aan ThePostOnline weten dat het vertrek van Dijksman niet het einde betekent van het inmiddels zieltogende maandblad HP/DeTijd.

Breakeven

‘Van een verlies van 1,8 miljoen euro over 2012, gaan we naar verwachting naar een breakeven resultaat toe over 2014. Bovendien heb ik net de jaarbegroting voor 2014 goedgekeurd gekregen. Dus, we gaan door, zeker tot 2016. We hebben nog even tijd om een opvolger te vinden voor Daan. Binnen de redactie hebben we een paar talenten. Wellicht moeten we die naar voren schuiven’, zegt hij.

In een  begeleidende mail schrijft Van Brussel daarna: ‘Via de website en nu ook het blad stromen vele jonge, talentvolle journalisten door. En ja, helaas, valt het proces dat dit allemaal mogelijk maakte niet altijd even goed, to put it mildly, bij de ‘gevestigde’ journalistiek. Maar ja, dat is vaak het geval bij omwentelingen.’

Van Brussel claimt dat HP/De Site, de online-uitgave van het blad, 348.000 unieke bezoekers per maand scoort. Dijksman zal zich onder meer gaan buigen over de uitgave van het decennium-jubileum nummer.