Bladen

Hoofdredacteur HP/De Tijd weg

16-08-2013 18:21

HP/Tijd hoofdredacteur Boudewijn Geels (43) moet per direct vertrekken bij het maandblad als gevolg van een instortende advertentiemarkt. Geels had sinds januari de leiding bij het blad, samen met oudgediende Daan Dijksman (67), die drie dagen per week meedacht.

‘Ik vind het jammer. Het is helemaal mijn blad. Ik heb er dertien jaar gewerkt en had het graag nog even gedaan’, zegt Geels tegen ThePostOnline.

HP/De Tijd zat net weer in de lift, treurt hij. ‘Ik heb extra veel zorg besteed aan de laatste twee nummers, en die hebben het in de losse verkoop voortreffelijk gedaan. We hebben er 2012-achtige cijfers mee gehaald. En 2012 (het jaar waarin HP een maandblad werd) was een topjaar. Maar ja, de advertentie-inkomsten blijven achter’, zegt Geels tegen ThePostOnline. ‘Daar hebben alle printmedia veel last van, en wij dus ook.’

Rompredactie

HP/De Tijd zal nu worden gemaakt door een rompredactie  bestaand uit een eindredacteur, een redactiesecretariaat, part-time hoofdredacteur Dijksman en een groep freelancers.

HP/De Tijd exploiteert ook een website HP/De Site die wordt geleid door Edwin van Sas.

HP/De Tijd uitgever Hans van Brussel heeft laten doorschemeren dat het maandblad specials gaat maken en hij zich meer wil richten op digitale uitgaven. In oktober zal het eerste nummer gewijd zijn aan het feminisme.

Geels, die een ‘nette afkoopregeling’ ontvangt, weet nog niet wat hij gaat doen. Hij blijft voorlopig wel voor HP schrijven. ‘Ik heb zin in een nieuwe uitdaging. Ik kijk al jaren uit op de Bijlmerbajes. Dat uitzicht zal ik niet missen.’

De malaise in de printjournalistiek houdt onverminderd aan. Eerder deze week maakte uitgever Free Media Group bekend te stoppen met uitgave van mannenmaandblad FHM.