Studentenrecept: Quinoa met groene groenten

16-07-2013 14:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Vanavond wilde ik wel weer eens quinoa klaarmaken. Dat had ik al eens eerder gemaakt en ‘t beviel goed, dus tijd voor een nieuw receptje. Ik had zin om met allemaal groene ingrediënten te koken, dus dat deed ik :) Met één uitzondering dan…

Benodigdheden

Nodig voor 1 persoon:
100gr quinoa
1/2 courgette
1/2 komkommer
1/2 rode peper
feta
een pluk munt
1 avocado

Hoe dan?

Je bereidt de quinoa volgens de aanwijzing op het pak. Ondertussen snij je de courgette in stukjes en deze bak je even in olijfolie tot ze gaan kleuren. Verder snij je de avocado helemaal fijn, knip je munt tot kleine snippers en snij je de halve rode peper klein. Meng dit allemaal samen met de feta door de quinoa wanneer die al het water uit de pan heeft opgenomen. Doe de stukjes komkommer er door en klaar!

Gezond

Ik vond het echt heel lekker en precies goed qua verhouding en smaken. Ook is quinoa best wel gezond en al die groentes erdoor is natuurlijk ook helemaal niet slecht.

Dit artikel verscheen eerder op Gewoon, wat een studentje ‘s avonds eet, dat je hier liken kan.