Leven

Hogeschool Avans voert socialmediacensuur in

21-06-2013 13:43

Hogeschool Avans voert vanaf volgend cursusjaar een restrictief anti-socialmediabeleid in. Studenten worden geacht alleen nog maar positief over hogeschool Avans te Twitteren en Facebooken. Dit blijkt uit de huisregels (pdf) voor komend schooljaar, meldt persbureau Novum.

In de huisregels staat onder andere: “Interne discussies intern moeten blijven. Het is niet de bedoeling dat je negatieve berichtgeving of vertrouwelijke berichten over studenten, collega’s, concurrenten, leveranciers en relaties van Avans Hogeschool waarmee wordt samengewerkt publiceert, dan wel berichten plaatst die schadelijk voor hen zouden kunnen zijn.”

Persoonlijke titel

Voorts wordt van alle Avans-scholieren verwacht dat ze “op persoonlijke titel” Twitteren want anders zou het zo maar kunnen gebeuren dat men denkt met Avans zélf te maken te hebben.

Verder wordt van de scholier verwacht dat hij of zij geen ruzie maakt op twitter want dat is tot in den eeuwigheid op internet terug te vinden en kan er beter sowieso niet meer worden getwitterd want je weet maar nooit of zoiets bij een toekomstige werkgever terecht komt.

Email

Ook emailen mag zomaar niet meer in de toekomst. Volgens BN/DeStem “mogen studenten niet op een CC reageren en moeten ze tijdig hun e-mail beantwoorden. Ook moeten de emails zakelijker worden.”

Met het verbieden van vrije emailuiting kwam de Hogeschool van Amsterdam eerder dit jaar ook al in opspraak.