Weten & Tech

Voor de laatste keer op MSN

07-04-2013 23:30

Wil je nog één maal lekker MSN-en met je vrienden, dan moet je er snel bij zijn. Een eindje weg lullen met goede vrienden of juist volslagen onbekenden, ruzie zoeken met mensen van het internet of flirten met dat meisje dat via ‘online’ ineens wel bereikbaar is: die MSN herinneringen nog éénmaal beleven kan misschien maar tot 8 april. Dat is dus al bijna, maar misschien is het nog niet te laat.

Overgang naar Skype

Na de overname van Skype door Microsoft was het de vraag wat de bedoeling was met de eigen messenger dienst. “Windows Live Messenger” zoals de dienst nu officieel heet was in 1999 gestart als MSN Messenger en een slim antwoord op het destijds enorm populaire ICQ. In sommige landen wonnen soortgelijke apps (die we toen nog niet zo noemden) als Yahoo Messenger de strijd, maar zeker in Nederland ging iedereen aan ‘MSN’. Al snel werd duidelijk dat ‘MSN’ zou moeten gaan wijken voor Skype, en eerder dit jaar werd een definitieve datum bekend: 8 april.

Vanaf morgen gaat Microsoft updates uitrollen die de overstap naar Skype maken. Gezien de volgorde zal dat waarschijnlijk betekenen dat je als Nederlandstalige nog wat langer door kunt, maar voor het eind van de maand moet alles toch wel afgerond zijn. Kun je weer terug naar het inmiddels half dode ICQ, dat toch ineens een grote rivaal lijkt te overleven.